Aloittajalle

Aikidon aloittaminen (aikidotreenejä ei tällä hetkellä pidetä)

Aikidon aloittamiseen tarvitset pääasiassa vain itsesi ja avoimen mielen. Vaikka et olisi harrastanut mitään liikuntaa ennen aikidoa, se ei ole este. Mikäli epäröit lajin sopivuutta itsellesi, ota yhteys ohjaajiimme! Harjoituksiamme voi myös tulla ensin vain seuraamaan ja mukaan voi tulla koska vain. Emme järjestä erillistä peruskurssia.

Oman ja muiden viihtyvyyden vuoksi ota mukaan myös ainakin pieni pyyhe, sillä jalat tulee pestä ennen tatamille siirtymistä. Pesun jälkeen tatamille siirrytään sandaaleilla, suihkutossuilla tms. ettei matkalta tarttuisi likaa jalkapohjiin. Harjoituksen aikana ei käytetä koruja, kelloa tai mitään mikä voi raapia tai tarttua muihin harjoittelijoihin. Myöskään meikkiä ei harjoittelija tarvitse. Meikki todennäköisimmin pyyhkiintyisi harjoittelukaverisi pukuun. Pitkät hiukset sidotaan kiinni.

Treenivaatteiksi riittää alkuun verryttelyhousut ja t-paita. Puku hankitaan hieman myöhemmin. Myös juomapullo on hyvä olla mukana.

Aikidon harjoittelu aloitetaan perusasioista kuten kaatumis- ja liikkuvuusharjoitteista, jotka mahdollistavat turvallisen tekniikan tekemisen ja harjoittelun myöhemmin. Jo nämä harjoitteet tekevät isoja muutoksia kehossa ja harjoittelijan kunnossa.

Tekniikoiden kovuutta, lukkoja tai heittoja ei tarvitse aloittajan jännittää. Ne tulevat mukaan ajan kanssa, eivät suinkaan heti aluksi ja ylipäänsä kova, mahdollisesti paikkoja hajottava tekniikka, ei kuulu aikidon harjoitteluun.

Aikidoleiri?
Leiri tarkoittaa usein viikonlopun, joskus jopa viikon mittaista aikidon tehopakettia. Leirillä voi olla ohjaajana yksi tai useampia senseitä, Suomesta tai ulkomailta, ja harjoituksia on yleensä useampia kuin yksi päivässä. Ennen leiriä on hyvä olla sen verran treenannut että on suorittanut ensimmäisen graduoinnin eli 6. kyun. Joskus tästä on myös poikkeuksia eikä edes 6. kyuta vaadita. Leirit ovat aina erinomainen lisä normaaliin treenaamiseen.

Lisenssi ja vakuutus
Aikido on turvallinen laji mutta aina voi tekevälle sattua. Siksi suosittelemme kaikille harrastajille aikidoliiton lisenssiä ja vakuutusta. Alle 18-vuotiaille lisenssi on aikidoliiton päätöksella pakollinen. Lisätietoa aikidoliitosta ja seuran ohjaajilta.

ukemi